جراحی آندوسکوپیک

در حال حاضر یکی از روش های پر کاربرد جهت درمان بیماریهای سینوس ، لوزه و گوش انجام جراحی آندوسکوپیک میباشد ، که بدون بیهوشی عمومی و بسیار راحت انجام میگیرد و بیماران پس از انجام آن دچار عوارض خاصی نمی شوند. ( جراحی بینی ) عمل آندوسکوپیک ، روشی جهت درمان اختلالات سینوسی می باشد ، به طور کلی برخی مواقع اختلالات مرتبط با بینی و برخی از دیگر بیماری های مربوط با آن به وسیله سی تی اسکن و ام آر آی قابل تشخیص نمی باشند ، لذا در این مواقع به کمک آندوسکوپ می توان به سهولت به تشخیص آن ها پرداخت. در ادامه مطلب تهیه شده توسط بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی دکتر علی شعبانی در بابل با این پروسه درمانی بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

جراحی آندوسکوپیک

جراحی آندوسکوپیک

آندوسکوپیک ، امروزه با بهره وری از پیشرفت هایی که اخیرا در تکنولوژی به وجود آمده به راحتی و بدون نیاز به ایجاد هر گونه برشی روی دهان یا صورت بیمار انجام می گیرد. در طول این جراحی ، جراح از طریق آندوسکوپ قادر خواهد بود به کمک دوربین فیلمبرداری مخصوصی که به آندوسکوپ متصل است ، داخل بینی بیمار و همچنین سینوس های او را مشاهده نماید. جراحی آندوسکوپیک ، هم اکنون به دلیل کمترین نیاز به پانسمان بینی ، جزئی ترین درد ناشی از جراحی و نیز کوتاه بودن دوران نقاهت جزو ایمن ترین و سریع ترین اعمال جراحی سینوس می باشد.

اهداف عمل آندوسکوپیک

مقصود از انجام عمل آندوسکوپیک ، برطرف نمودن ترشحات تجمع یافته بر روی سینوس ها و نیز بهبود فرآیند جریان هوا در راه های هوایی بینی می باشد.

از دیگر اهداف جراحی آندوسکوپیک می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • حس بویایی را تقویت می نماید.
  • از گسترش و نیز تعداد عفونت های سینوسی می کاهد.
  • علائم ناشی از بیماری های سینوسی را بهبود می بخشد.
  • منجر به بهبود گردش جریان هوا از طریق راه های هوایی بینی می شود.

آیا دمیدن در بینی بعد از جراحی آندوسکوپیک می تواند در بروز برخی مشکلات تاثیر گذار باشد ؟

مقداری از مخاط و مایعات آغشته به خون ممکن است دو هفته بعد از جراحی آندوسکوپیک نیز از حفره های بینی خارج شود ، که امری طبیعی و شایع می باشد. در این مواقع برخی از پزشکان استفاده از برخی قطره ها ، پماد و اسپری ها را برای پاکسازی حفره های داخلی پیشنهاد می کند. اما جراح بینی خوب در بابل دکتر شعبانی تا بهبودی کامل هرگز دمیدن در حفره بینی و فین کردن را پیشنهاد نکرده و توصیه می کند ، از انجام این کار خودداری شود.

 

تفاوت جراحی آندوسکوپیک با دیگر روش های جراحی سینوس

در طول جراحی آندوسکوپیک ، فقط بخش هایی از بینی و سینوس که درگیر بیماری می باشند تحت عمل جراحی قرار می گیرند. در این جراحی ، دهانه سینوس از حد طبیعی گشادتر می شود ، لذا از این رو میزان آسیب پذیری بافت های سالم کمتر شده و به جای اینکه بر روی پوست بیمار برش ایجاد شود ، پزشک متخصص آندوسکوپ در بابل را وارد بینی بیمار نموده و به این ترتیب به کلیه سینوس ها نظیر سینوس های دور چشم ، پیشانی ، ناحیه فک و قاعده جمجمه دست خواهد یافت. سپس جراح با در نظر گرفتن نوع بیماری ، موضع عفونت یا پولیپ با استفاده از مناسب ترین نوع لنز به تمامی مجاری سینوس دست یافته و روند درمان را آغاز می نماید.

چگونگی بکارگیری از آندوسکوپیک در ابرو

پزشک برای جراحی آندوسکوپیک ابرو برش هایی به طول دو سانتی متر بدون برداشت پوست صورت بر روی نواحی مورد نظر به هنگام لیفت آندوسکوپیک در ابرو ایجاد می کند. سپس دستگاه آندوسکوپ را از محل برش خورده شده وارد پوست می کند و با وسیله ای دیگر پوست پیشانی را به طور کامل از استخوان متصل به آن جدا می کند. بعد از جداسازی پوست از استخوان با روش لیفت آندوسکوپیک ، قسمتی از عضلات به منظور رفع چین و چروک و خط های موجود بر روی صورت جدا می کند. بعد از اعمال تغییرات محل های برش خورده شده به سمت بالا کشیده می شوند ، که سبب از بین رفتن چین های پیشانی بهبود و صافی پوست و همچنین کشیدگی ابرو خواهد شد.

 

جراحی آندوسکوپیک

چگونگی بکارگیری از آندوسکوپیک در صورت

بهتر است بدانید که برش های جراحی آندوسکوپیک صورت بسیار ظریف و کوچک هستند ، همچنین تمامی این برش ها در نواحی ایجاد خواهند شد ،که بعد از بهبودی کامل محل زخم ها مشخص نشوند. بنابراین جراح در لیفت آندوسکوپیک صورت ، برش های لازم را در نواحی همچون دهان ، بالای گوش و بالای خط رویش مو یا زیر پلک ها نیز ایجاد خواهد کرد. طی فرایند جداسازی پوست از استخوان جهت لیفت صورت ، بعد از فلج کردن عضلات پوست را به مقدار لازم و از قبل مشخص شده توسط پزشک کشیده می شود.

نحوه جراحی آندوسکوپیک در بابل با دکتر علی شعبانی

 آندوسکوپیک غالبا تحت بیهوشی عمومی انجام می پذیرد. جراح بدین منظور از میله ای نازک موسوم به آندوسکوپ استفاده می کند که دوربینی کوچک و یک لامپ نیز در ناحیه انتهایی آن قرار داده شده است. بهترین جراح بینی بابل دکتر علی شعبانی بدین وسیله تصویری با بزرگنمایی و کیفیت مناسب از بافت سینوس ها تهیه می نماید. در نهایت عواملی اعم از پولیپ بینی ، گرفتگی بینی یا بافت ناشی از جای زخم در داخل بینی که سبب مسدود شدن سینوس ها شده اند به کمک ابزارهای ویژه ای برداشته می شوند. لازم به ذکر است که در آندوسکوپیک در صورت لزوم ، تیغه میانی بینی نیز به کمک ابزارهایی خاص صاف شده و سایز شاخک های بینی نیز کوچکتر می گردد. در خاتمه لازم به ذکر است که در جراحی آندوسکوپیک ، هیچ گونه برشی بر روی پوست بینی و صورت ایجاد نمی شود ، چرا که این جراحی به طور کامل در درون حفره های بینی صورت می گیرد. بنابراین افرادی که این نوع جراحی را انجام داده اند قادر خواهند بود در همان روز جراحی از مرکز جراحی یا بیمارستان ترخیص شوند.

 

جراحی آندوسکوپیک

انجام این تکنیک برای چه افرادی مناسب نمی باشد؟

  • ابتلا به فشار خون بالا
  • افراد مبتلا به خشکی چشم
  • نداشتن خاصیت ارتجاعی در پوست
  • در صورت ابتلا به بیماری های پوستی
  • افراد مبتلا به عفونت های پوستی فعال
  • زیبا جویان در صورت داشتن انتظارات غیر واقعی
  • افرادی که کشیدگی بیش از حد ابرو توسط جراحی پلک بالا را در گذشته انجام داده اند.

بعد از جراحی آندوسکوپیک سینوس

بلافاصله بعد از جراحی شما احساس می کنید بینی تان مسدود شده است. پزشک خوب و با تجربه در بابل به شما توصیه می کند تا بینی تان را برای کمک به تسکین این حالت، با محلول آب نمک شستشو دهید.

آیا جراحی اندوسکوپیک سینوس دردناک است؟

گرفتگی بینی و احساس درد ملایم برای چند هفته بعد از جراحی متداول می باشد. این درد معمولاً با داروهای مسکن ساده، قابل کنترل است. اگر سردرد شدید داشتید، با پزشک خود تماس بگیرید.

آیا می توان فین کرد؟

برای 48 ساعت بعد از جراحی نباید فین کنید. برخی پزشکان، استفاده از قطره، پماد و اسپری های آب نمک را بعد از جراحی، توصیه می کنند. در یک یا دو هفته اول بعد از جراحی، از بینی شما مخاط و خون خارج می شود که طبیعی می باشد. در صورت داشتن خونریزی شدید به پزشک اطلاع دهید. از محیط های پر گرد و غبار و دود آلود در دوره ریکاوری، دوری کنید.

 

مراقبت های بعد از جراحی آندوسکوپیک

  1. بهتر است زمان مراجعه جهت جراحی ، فردی همراه شما باشد.
  2. با توجه به استفاده از ماده بیهوشی عمومی ، توصیه می شود افراد یک شب در محل جراحی خود بستری شوند. البته اگر جراحی با بکار گیری از بی حسی های موضعی انجام شده باشد ، نیازی به بستری نمی باشد.
  3. از بلند کردن اشیا سنگین در دوره نقاهت و در دو هفته ابتدایی بعد از جراحی خودداری کنید.
  4. توجه داشته باشید که فین کردن می توان ریسک خونریزی را افزایش دهد ، در نتیجه حدود دو هفته بعد از عمل از فین کردن بپرهیزید.
  5. شما بیماران عزیز می توانید فعالیت های خود را دو هفته بعد از جراحی آغاز کنید.
  6. در صورتی که قبل از جراحی از دارو هایی همچون اسپری های استروئیدی استفاده کرده اید ، تا دو هفته بعد از عمل مجاز به استفاده از آن ها نخواهید بود.
  7. از جانب جراح توصیه می شود تا افراد از برخی داروهای ضد التهابی و داروهایی همانند آسپرین و بروفن خودداری کنند ، زیرا سبب خونریزی در دوره نقاهت آن ها خواهد شد.
  8. در صورت احساس درد شدید می توانید از مسکن های توصیه شده از جانب پزشک نیز استفاده کنید.

 

جراحی آندوسکوپیک-دکتر علی شعبانی

عوارض جانبی جراحی آندوسکوپیک سینوس چیست؟

خونریزی – به مقادیر کم در روزهای بعد از جراحی نرمال می باشد.

مشکلات چشمی – سینوس ها به دیواره حدقه چشم بسیار نزدیک هستند. گاهی اوقات خونریزی جزئی در حدقه چشم به همراه اندکی کبودی در اطراف چشم ها مشاهده می شود، که بدون نیاز به درمان خاص، بهبود می یابد.

نشت مایع نخاعی – سینوس ها به استخوان پایه مغز بسیار نزدیک هستند. در تمام جراحی های سینوس احتمال خطر جزئی آسیب دیدگی این استخوان نازک با نشت مایع از اطراف مغز به داخل بینی یا دیگر آسیب های مرتبط وجود دارد. درصورت بروز این اتفاق در موارد نادر در جراحی آندوسکوپیک ، بیمار باید تا زمان توقف نشت در بیمارستان بماند.

برای انجام جراحی به چند روز مرخصی نیاز داریم؟

در روز جراحی آندوسکوپیک  یا روز بعد از آن، بر حسب اندازه جراحی، می توانید به خانه بازگردید. حداقل به مدت 1 هفته باید در منزل استراحت کنید. بیشتر افراد می توانند بین 10 تا 14 روز بعد از جراحی، به کار و فعالیت های نرمال خود بازگردند. اگر در محل کار خود اجسام سنگین بلند یا حمل می کنید، حداقل به 2 هفته مرخصی نیاز دارید. در جلسه پیگیری بعد از جراحی، بهترین پزشک در بابل دستورالعمل های لازم را در اختیار شما قرار می دهد.

جراحی زیبایی بینی و آندوسکوپی سینوس با دکتر علی شعبانی

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
تماس با دکتر