جراحی لوزه

شایع ترین جراحی لوزه ، به علت تجمع سلول های ایمنی غدد لنفاوی رخ می دهد که تحت عنوان جراحی لوزه سوم شناخته می شود. دکتر علی شعبانی با تکیه بر دانش و تجربه خود می تواند به شما در بهبودی کامل کمک کند. لوزه ، یکی از بخش های سیستم ایمنی بدن می باشد که از بدن در برابر میکروب ها دفاع می کند اما در صورت عدم وجود آن نیز در فرد مشکلی ایجاد نمی شود.

جراحی لوزه

علت التهاب لوزه چیست ؟

همانطور که گفته شد اولین سد دفاعی بدن در برابر ورود میکروب ها به داخل بدن لوزه می باشد. آن ها می توانند به گلبول های سفید بدن در مبارزه با عفونت ها و باکتری های وارد شده به بدن کمک کنند. لوزه ها با باکتری ها و ویروس های که از راه دهان وارد می شوند مبارزه می کند، اما با این حال در برابر عفونی شدن بسیار آسیب پذیر می باشد.
علت التهاب لوزه می تواند بر اثر عفونت ویروسی مانند ویروس سرماخوردگی یا عفونت باکتریال مانند گلو درد استرپتوکوکی ایجاد شود. که پزشک با توجه به علائم شما راه درمان مناسبی را انتخاب کرده و پیشنهاد می دهد. محل قرار گیری لوزه ، در دو طرف عقب گلو می باشد ، لوزه سوم در ناحیه ای که بینی به گلو می رسد قرار دارد که بدون استفاده از ابزار مخصوص قابل مشاهده نمی باشد. لوزه ها ، با افزایش سن کوچک می شوند بدین ترتیب اندازه لوزه در سنین کودکی بزرگ تر می باشد لازم به ذکر است لوزه بعد از 8 سالگی شروع به کوچک شدن می کند.

علائم لوزه سوم

در صورت بزرگی لوزه سوم ، در ابتدا تنها علائمی هم چون تورم و التهاب ، احساس درد در گلو ، خروپف ، گرفتگی بینی ،تنفس با دهان باز و غیره در افراد دیده می شود اما در صورتی که لوزه سوم پیشرفت کرده باشد بیمار دچار تجمع مایع در گوش میانی و کاهش شنوایی ، مشکل در تنفس از بینی و غیره می شود. جراحي لوزه ، باید تحت نظر بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در بابل دکتر علی شعبانی انجام گیرد.

جراحی لوزه

چه زمانی باید به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کرد ؟

گاهی اوقات با مشاهده علائم لوزه سوم یا التهاب لوزه ممکن است افراد مضطرب شوند و به پزشک مراجعه کنند درحالی که با انجام چندین نکته مراقبتی می توانند آن را برطرف کنند. در صورتی که در خود یا اطرافیانتان علائم ذیل را مشاهده کردید باید سریعا به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

  • در صورتی که فرد دارای گلو درد باشد به طوری که پس از دو روز درمان نشود.
  • دارای تب بالا تر از 39 درجه سانتی گراد باشد و به هیچ صورت پایین نیاید.
  • فرد دچار ضعف عضلات و سفتی گردن شود.
  • از آنجایی که التهاب لوزه گاهاً باعث مسدود سازی راه تنفس می شود، در صورت رخ دادن این اتفاق فوراً به پزشک مراجعه فرمایید.

انواع عفونت های لوزه

ویروسی

در صورتی که شخصی به عفونت ویروسی لوزه ها دچار باشد ، علائمی همچون سرفه های شدید و تب بسیار بالا و احساس سوزش دارد. این عارضه معمولا با مصرف یک دوره دارو بهبود پیدا می کند بدون آن که به جراحی نیاز باشد.

باکتریایی

مدت زمان ابتلای افراد به نوع باکتریایی لوزه بسیار بالاتر از نوع ویروسی آن خواهد بود. این مشکل در واقع با دارو درمان نمی شود و تنها با جراحی لوزه رفع خواهد شد. عدم درمان لوزه ها در این هنگام با تاثیری منفی بر عملکرد سینوس ها روبرو می شود.

یک نکته مهم در خصوص عمل لوزه

از جمله شایع ترین شکایات اشخاص بعد از عمل لوزه این است که با تغذیه توسط غذاهای سفت و جامد خونریزی ایجاد می شوند. طی مواجه با این مشکل رعایت مراقبت های زیر نیاز است :

  • با شستشوی دهان خود از آب سرد و تکه های یخ استفاده نمایید.
  • بر روی پوست گلو و گردن خود کمپرس یخ بگذارید.
  • در نهایت اگر با انجام فعالیت های بالا خونریزی کنترل نشد در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

افراد بعد از جراحی لوزه باید از چه مواد غذایی استفاده کنند ؟

با توجه به برداشت لوزه ها ، افراد در این ناحیه احساس درد و سوزش بسیار زیادی در یک هفته ابتدایی خواهند داشت ، در نتیجه بلع غذا و نوشیدن برای آن ها سخت خواهد شد. یکی از موارد بسیار مهم بعد از جراحی لوزه تغذیه افراد می باشد. برای آن که در این مواقع بتوانید غذای مفید مصرف کنید و به فرایند بهبودی نیز کمک کنید ، بهتر است از مواد غذایی خنک مانند انواع بستنی ها و اسموتی های روان استفاده کنید. خوردن غذا های خشک و نیاز به جویدن ممکن است سبب بروز خونریزی شود ، در نتیجه از مصرف ان ها تا بهبود کامل بپرهیزید. به مرور و با بهبودی نسبی می توانید به روتین غذایی گذشته خود باز گردید. در این بازه به تغذیه خود توجه کافی را داشته باشید تا بدون بروز عارضه جانبی بهبود یابید و نیازمند یک پروسه درمانی دیگر نباشید.

روش جراحی لوزه

جراحي لوزه ، یا بصورت آدنوئیدکتومی یعنی برداشتن لوزه سوم و یا آدنوتانسیلکتومی ( برداشتن لوزه سوم و لوزتین ) انجام می شود. اين عمل ، تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد و جراح خوب در بابل دکتر شعبانی در این جراحی اقدام به برداشتن لوزه می کند. در اکثر مواقع اين جراحي به بیش از 40 دقیقه به طول نمی انجامد.

جراحی لوزه

افراد مبتلا به لوزه چه علائمی خواهند داشت ؟

در صورت ابتلا به هر یک از علائم زیر شما نیز به بیماری عفونت لوزه مبتلا شده اید ، در نتیجه در صورت تشدید و عدم بهبودی آن ها لازم است تا جهت انجام پروسه جراحی لوزه یا مصرف دارو جهت درمان به پزشک مراجعه کنید.

  1. تغییر به مرور صدا
  2. بد بویی دهان ، حتی با رعایت بهداشت دهان و دندان
  3. تورم و التهاب هر دو لوزه
  4. تغییر رنگ و قرمز شدن لوزه ها
  5. تب بالای 40 درجه بیمار
  6. خر و پف کردن به هنگام خواب
  7. احساس لرزش همراه با سر درد های شدید
  8. تکلم با صدایی از داخل بینی
  9. احیای درد در گوش میانی به علت تورم لوزه ها
  10. کاهش میزان اشتها
  11. احساس خستگی در طولانی روز

علت انجام جراحی لوزه

با توجه به توضیحات فوق در صورتی که لوزه های بیمار نتوانند به خوبی از بدن در برابر ورود میکروب ها محافظت کنند و بیمار در هر سال هفت بار و هر دو سال پنج بار دچار التهاب شود، با تشخیص پزشک باید اين جراحي انجام گیرد. انسداد راه تنفس، تورم بدخیم لوزه ها، التهاب گوش، اختلال در عملکرد فک در اثر لوزه و آدنوئید باعث می شود جراحی لوزه و آدنوئید ضرورت پیدا کند.

عوارض جراحی لوزه

امروزه با استفاده از تکنیک های مدرن احتمال به وجود آمدن هر گونه عارضه ای پس از جراحی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است؛ اما با این حال این امکان وجود دارد که بعد از انجام عمل عوارضی رخ دهد.
شایع ترین عوارض عبارت اند از:

  • گلو درد های شدید به همراه گوش درد
  • ورود آب و غذا به داخل راه بینی
  • داشتن تب
  • کاهش شدید آب بدن

دوره ریکاوری بعد از جراحی لوزه

بیماران اندکی از تجربه درد پس از عمل لوزه برداری برخوردار می شوند. این افراد پس از جراحی ، احساس درد در گلوی خود دارند. در این مواقع در نواحی مختلفی همچون گوش ، فک و گردن نیز فرد با درد مواجه می شود. خصوصاً در طول دو الی سه روز ابتدایی پس از جراحی ، استراحت الزامی است. برای هیدراته ماندن بدن خود ، آب را به آرامی و بدون آسیب به گلو بنوشید. گزینه غذایی ایده آل در طول نقاهت سوپ گرم و رقیق می باشد. همچنین می توانید از پودینگ ، بستنی و دیگر غذاهای نرم نیز استفاده کنید. از مواد غذایی و خوراکی های سفت ، همچون کرانچی و غیره یا غذاهای تند به مدت چند روز پس از جراحی لوزه بپرهیزید. داروی مسکن به دلیل داشتن حسی بهتر در طول این دوره کمک شایانی به اشخاص می کند. داروها را مطابق دستور پزشک مصرف نمایید. در هنگام تجربه خونریزی و یا تب پس از این پروسیجر ، با جراح لوزه حاذق تماس حاصل فرمایید. خرخر کردن گلو نیز تا مدت چند هفته پس از این پروسه درمانی طبیعی است.

جراحی لوزه در بزرگسالان خطرناک است

برای پاسخ به این سوال باید گفت که خیر انجام اين عمل در تمامی سن ها امکان پذیر بوده و هیچ گونه خطری افراد را تهدید نمی کند. در صورتی که شما در زمان انتخاب جراح متخصص گوش و حلق و بینی دقت زیادی کرده و پزشکی حاذق و مجرب را برگزیده باشید جای هیچ نگرانی به وجود نخواهد آمد.

جراحی لوزه

هدف از جراحی لوزه

جراحي لوزه جهت درمان و رفع التهابات مزمن، مکرر و شدید صورت می گیرد. چرا که با درمان آن بیماری های مرتبط با آن نیز کاهش یافته و از بین خواهند رفت. همچنین این پروسه با هدف جلوگیری از خونریزی لوزه نیز صورت می گیرد.

حرف زدن بعد از عمل لوزه

کسانی که این جراحی را انجام داده اند ، باید از حرف زدن زیاد در طول دروه نقاهت جراحي لوزه خوداری کرده و هم چنین با صدای بلند نیز صحبت نکنند. بهتر است غذای نرم مصرف شود و از غذاهای سفت همچون نان خشک و ته دیگ و…. پرهیز شود

سن عمل لوزه در کودکان

معمولا گفته می شود عمل لوزه سوم از 3 ماهگی به بعد قابل انجام می باشد و جراحي لوزه های حلقی باید بعد از 3 سالگی انجام گیرد ؛  اما در صورت داشتن علائم همچون بزرگی لوزه ها که باعث تنفس با دهان باز ،گیر کردن غذا، عفونت مکرر لوزه ها( بیش از ۷ بار در سال) ،خروپف وغیره شود نیاز به جراحی میباشد. به طور کلی جراحي لوزه در سنین پایین تر آسان تر می باشد.

آیا عمل لوزه خطرناک است ؟

در صورتی که جراحي لوزه توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام گیرد و پزشک مورد نظر در این زمینه مهارت کافی داشته باشد ، جراحي لوزه جراحی خطرناکی نبوده و بعد از آن بیمار عوارضی نخواهد داشت.

جراحی لوزه

مراقبت های بعد از جراحی لوزه

در ذیل به دستورالعمل ها و مراقبت هایی اشاره شده است که رعایت آن ها موجب حاصل شدن نتایج هرچه بهتر از این عمل جراحی برای فرد می شود. لذا در انجام و رعایت آن ها به هیچ عنوان کوتاهی نکنید.

مهم ترین نکات مراقبتی بعد از انجام جراحی عبارتنداز :

  • از انجام ورزش ها و فعالیت های بدنی شدید به مدت 12 تا 14 ساعت اجتناب نمایید.
  • بعد از انجام این عمل جراحی مانعی برای استحمام وجود ندارد.
  • دهان خود را به طور مرتب و با استفاده از سرم شستشو بشویید.
  • خوردن و آشامیدن را برای 6 ساعت بعد از جراحی کنار بگذارید.
  • توصیه دکتر علی شعبانی به بیمار این است که در مجاورت خود یک دستگاه بخور سرد قرار دهد.
  • مصرف آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون که موجب افزایش احتمال خونریزی می شوند را برای 14 روز بعد از آن قطع نمایید.
  • تا 2 روز بعد از عمل جراحی از سرفه و صاف نمودن گلو به طور مکرر اجتناب کنید.
  • به مدت 2 تا 3 روز در منزل مانده و استراحت نمایید. اما این استراحت نباید به طور مطلق باشد زیرا ممکن است موجب بروز یبوست در شما و حتی لخته شدن خون در پاهای تان شود.
  • لازم است تا برای حدود 10 روز بعد از عمل فقط از غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان برای حدود 2 هفته بعد از جراحی اقدام به مصرف نان تست، پفک، غذاهای داغ، چیپس، غذاهای اسیدی و حاوی ادویه فراوان و به طور کلی هرگونه غذای سفت و ترد نکنید.
  • از جمله موادی که مصرف آن ها می تواند در روند بهبود شما تاثیر مثبت بگذارد می توان به بستنی، شیر سرد، جویدن آدامس که موجب ترشح بزاق می شود، ژله و آب ولرم اشاره نمود.
  • به هیچ عنوان اقدام به مصرف سیگار نکرده و به میزان زیاد آب بنوشید.

هزینه جراحی لوزه

هزینه اين جراحي ، بر حسب کد عمل جراحی و تعرفه وزارت بهداشت میباشد و البته بستگی به بیمارستان نیز دارد.

چگونه برای جراحی آماده شویم؟

پیش از روز عمل، پزشک یا تیم درمانی شما نکاتی در رابطه با نحوه انجام جراحی لوزه، آماده سازی فردی که قرار است تحت جراحی باشد و غیره را برای شما توضیح می دهند. ممکن است قبل از جراحی نیاز به آزمایش خون داشته باشید که باید نتیجه آن را در اختیار پزشک خود قرار دهید.
پیش از جراحی باید اطلاعات زیر را در اختیار پزشک خود قرار دهید:

  • نتیجه آزمایشات خواسته شده.
  • تمام داروها، از جمله داروهای بدون نسخه و مکمل های غذایی که به طور منظم مصرف می شوند.
  • سابقه شخصی یا خانوادگی واکنش های حساسیتی به داروهای بیهوشی
  • سابقه شخصی یا خانوادگی اختلالات خونریزیآلرژی شناخته شده یا سایر واکنش های منفی به داروهای خاص

آماده شدن برای عمل :

  1. ممکن است پزشک از شما بخواهد چند روز قبل از جراحی مصرف برخی داروها را قطع کنید یا دوز داروها را تغییر دهید.
  2. بعد از نیمه شب قبل از جراحی، چیزی نخورید و برای جراحی ناشتا باشید. البته جراح قبل از مراجعه به
  3. بیمارستان دستورالعمل هایی در مورد تغذیه و مصرف مایعات به شما ارائه می دهد.
  4. حتما یک همراه داشته باشید و برای بازگشت به منزل برنامه ریزی کنید، چرا که به تنهایی نمی توانید به منزل برگردید و به کمک احتیاج دارید.
  5. برای 10 روز تا 2 هفته یا بیشتر به استراحت برای بهبودی احتیاج دارید. نکته قابل ذکر در این خصوص این است که بزرگسالان ممکن است به زمان بیشتری نسبت به کودکان نیاز داشته باشند.

سوالاتی که باید از پزشک خود در رابطه با جراحی بپرسید، عبارتند از:

  • محدودیت های غذایی قبل از عمل چیست؟
  • چه زمانی باید به بیمارستان برسم؟
  • در روزهای قبل از جراحی چه داروهایی را می توانم مصرف کنم؟ چه زمانی می توانم آخرین دوز را مصرف کنم؟
  • زمان بهبودی حدودا چقدر است؟
  • در طول دوران نقاهت چه محدودیت هایی برای فعالیت ها یا رژیم غذایی باید داشته باشم؟

راه‌های پیشگیری

قبل از بررسی راه‌های پیشگیری از ابتلا به ورم لوزه، مهم است تأیید شود که اگر به ورم لوزه مبتلا هستید، باید از برقراری ارتباط با دیگران بدون رعایت فاصله مناسب خودداری کنید تا انتشار بیشتر این بیماری جلوگیری شود.

  • قبل از مصرف هر گونه غذا، دست‌های خود را به دقت شستشو دهید.
  • مواد غذایی مانند سبزیجات و میوه‌ها را قبل از مصرف با مواد ضدعفونی‌کننده شستشو دهید.
  • از مصرف شیر (بدون جوشاندن)، گوشت و تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز خودداری کنید.
  • اجتناب از مصرف خوراکی‌های پرچرب.

چگونه برای جراحی لوزه آماده شویم؟

قبل از جراحی، باید مصرف داروهای ضد التهابی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن را حداقل دو هفته قبل از عمل متوقف کنید، زیرا این داروها ممکن است خطر خونریزی در طول و بعد از جراحی را افزایش دهند. همچنین، به پزشک خود اطلاع دهید که چه داروها و ویتامین‌هایی مصرف می‌کنید.

روز قبل از جراحی باید از نیمه شب چیزی نخورید یا ننوشید تا شکم خالی باشد و خطر احساس تهوع به دلیل بیهوشی کاهش یابد. همچنین، برای دوره بازگشت به خانه و ریکاوری پس از جراحی، برنامه‌ریزی کنید و از یکی از دوستان یا خانواده بخواهید که شما را از مرکز جراحی به خانه برگردانده و در ایام اولیه پس از جراحی کمک کنند. همچنین، باید هفته‌ای را برای استراحت از کار یا مدرسه بگیرید.

چگونه برای جراحی لوزه آماده شویم؟

قبل از جراحی، باید مصرف داروهای ضد التهابی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن را حداقل دو هفته قبل از عمل متوقف کنید. این نوع داروها می‌توانند خطر خونریزی در طول و بعد از جراحی را افزایش دهند. همچنین، باید پزشک خود را از داروها و ویتامین‌هایی که ممکن است مصرف کنید، مطلع سازید.

شب قبل از جراحی، نباید چیزی بخورید یا نوشیده و شکمتان را خالی نگه دارید. این کار باعث کاهش احتمال احساس تهوع ناشی از بیهوشی می‌شود. همچنین، باید برنامه‌ای برای دوره بازگشت به خانه و ریکاوری در منزل داشته باشید. از یکی از دوستان یا افراد نزدیک خود بخواهید که شما را از مرکز جراحی به خانه برگردانند و در روزهای اول پس از جراحی به شما کمک کنند. همچنین، باید هفته‌ای را برای استراحت و بازیابی پس از جراحی از محل کار یا مدرسه مرخصی بگیرید.

بهترین فصل برای انجام عمل لوزه سوم

انجام عمل لوزه سوم در کودکان می‌تواند در هر فصلی انجام شود، اما برخی از متخصصان ترجیح می‌دهند که این عمل را در فصل‌های تابستان یا پاییز انجام دهند. دلایل این انتخاب ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • زمان‌بندی مناسب برای بهبود: انجام عمل در فصل‌های گرم سال به بیمار اجازه می‌دهد که در محیط گرم و خشک بهبود بهتری داشته باشد. همچنین، در هوای خنک‌تر، احتمال ابتلا به عفونت‌های هوازی کاهش می‌یابد.
  • زمان‌بندی با تعطیلات: برخی افراد ترجیح می‌دهند عمل جراحی خود را در دوره‌هایی انجام دهند که امکان استراحت و بهبود بیشتری را دارند، مانند تعطیلات تابستان یا پاییز.
  • شرایط هوایی: برخی از متخصصان ممکن است توصیه کنند عمل تانسیلکتومی در فصل‌های خشک و کم‌باران‌تر انجام شود تا احتمال بروز عفونت‌های بعدی کاهش یابد.

با این حال، تصمیم نهایی برای زمان‌بندی عمل لوزه سوم باید توسط پزشک شما اتخاذ شود زیرا وضعیت شخصی، شرایط محیطی و دیگر عوامل می‌توانند در انتخاب بهترین فصل برای انجام عمل تأثیرگذار باشند.

ثبت نام
اطلاع از
guest
3 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
منیرین
منیرین
1 سال گذشته

سلام دختر ۶ ساله من روز ۳ بعد از جراحی هست از دهنش و گلوش مایع کش دار و غلیظ بیرون میاد و اصلا خیلی بدتر از قبل عملش شده ایست تنفسی داره کسی میدونه چرا؟

زهرا
زهرا
1 سال گذشته

سلام جناب دکتر من متولد ۶۴ هستم با دهان نفس می کشم و خلط پشت حلق دارم مدام داره اذیت می کنه کبودی زیر چشم گرفتم می ترسم عمل کنم آیا امکانش هستش راهنمائیم کنید چون دوستانم میگن که خطر خونریزی داره

اسدی
اسدی
1 سال گذشته

سلام آقای دکتر پسرم متولد ۹۴هست. در ۳ خرداد سال ۱۴۰۱ عمل جراحی لوزه با لیزر داشت، و امسال دوباره لوزه هایش به شدت ورم کرده و دچار عفونت شده و تب ۳۹ دارد و تبش پایین نمی‌آید حتی با شیاف و… و دچار لرزش بدن می‌شود. آیا ممکن است دوباره لوزه هایش نیاز به عمل داشته باشد؟

تماس با دکتر