همه ی آنچه درمورد نکروز بینی نیاز دارید

اگر شما نیز علاقه مند به جراحی بینی بوده باشید احتمالا در ارتباط با نکروز بینی و تاثیر آن بر سلامت افراد پس از جراحی بینی شنیده اید ! عارضه ای نسبتا نادر اما جدی که وقوع آن عموما بر اثر قطع خون رسانی به بافت های بینی و یا استفاده از تکنیک های نامناسب جراحی و فشار غیر طبیعی بر بافت ایجاد می شود و به مرور سبب ایجاد علائمی مانند درد و تغییر رنگ پوست می شود ، با توجه به اینکه این مشکل پس از رینوپلاستی ، می تواند تاثیرات مخرب زیادی بر سلامت بافت و زیبایی افراد داشته باشد در این مقاله در ارتباط با نکروز بینی پس از عمل بینی ، علل وقوع و راه های درمان آن می پردازیم.

نکروز بینی - دکر علی شعبانی

نکروز بینی چیست ؟

در شرایطی که عمل زیر نظر بهترین جراح بینی و با در نظر گرفتن استاندارد ها صورت نگیرد ، فشار به رگ های خونی ، عفونت کنترل نشده و یا مشکلات عروقی می تواند سبب کاهش اکسیژن رسانی به بافت بینی شود و به مرور در اثر مرگ سلول های این ناحیه ، تغییر رنگ قابل توجه به رنگ تیره دیده می شود این عارضه را به اصطلاح نکروز بینی می گویند که در صورت وقوع ، نیاز به رسیدگی جدی دارد.

6 علت اصلی نکروز بینی بعد از عمل بینی را بشناسید !

علل بروز نکروز بینی پس از رینوپلاستی می‌تواند شامل موارد زیر باشد :

1. آسیب به عروق خونی
در طی جراحی ، اگر عروق خونی اصلی که وظیفه خونرسانی به بافت‌های بینی را دارند ، آسیب جدی ببینند که قابل ترمیم نباشد یا قطع شوند ، ممکن است نکروز رخ دهد.

2. فشار زیاد بر بافت‌ها
استفاده از گچ یا پانسمان نامناسب که فشار زیادی به بینی وارد کند ، می‌تواند جریان خون را مختل کرده و منجر به نکروز شود.

3. عفونت 
جراح برای کنترل عفونت پس از عمل ، مصرف آنتی بیوتیک را توصیه می کند اما در صورتی که عفونت ها کنترل نشوند می‌توانند باعث التهاب و آسیب به عروق خونی شده و نکروز را شدت بدهند.

4. تکنیک جراحی نامناسب
استفاده از تکنیک‌های جراحی غیر استاندارد و تغییرات غیر اصولی و دستکاری زیاد بافت ها یا حتی بی‌دقتی در انجام عمل می‌تواند به آسیب به بافت‌ها و عروق خونی منجر شود.

5. وضعیت سلامتی بیمار
بیماران با مشکلات عروقی مانند دیابت ، بیماری‌های قلبی-عروقی ، یا افرادی که سیگار می‌کشند ، بیشتر در معرض خطر نکروز بینی هستند.

6. استفاده از مواد نامناسب
استفاده از مواد پرکننده یا ایمپلنت‌های نامناسب و غیر استاندارد به ویژه در جراحی های ترمیمی ، می‌تواند باعث تحریک و آسیب به بافت‌های بینی شود.

علائم اصلی نکروز بینی پس از جراحی بینی در بابل

با توجه به اینکه هدف از جراحی بینی ، افزایش زیبایی و بهبود تنفس است اکثر افراد نسبت به آن اشتیاق دارند اما گاهی علائم غیر عادی در دوران نقاهت دیده می شود که نتیجه را کاملا معکوس می کند و افراد را نسبت به عمل زیبایی خود نگران می کند از آنجایی که آگاهی نسبت به این نشانه ها ، در درک صحیح شرایط و اقدام به موقع برای درمان موثر است مهمترین علائم بروز نکروز بینی را در این بخش بررسی می کنیم :

• تغییر رنگ پوست
پوست ناحیه نکروز شده ممکن است به رنگ سیاه ، بنفش یا آبی تغییر کند. این تغییر رنگ ناشی از مرگ سلول‌های بافتی است و اکثرا در نوک بینی اتفاق می افتد البته در سایر نقاط نیز ممکن است رخ دهد.

• درد شدید
جراح برای کنترل درد و تسکین بیمار از انواع داروهای مسکن و آرام بخش پس از رینوپلاستی استفاده می کند اما در بیماران مبتلا به نکروز ، عموما این دارو ها تاثیر چندانی ندارد و حس درد همچنان وجود دارد.

• تورم از نشانه های جدی نکروز
تورم بینی پس از عمل در هفته های اول به شکل قابل توجه وجود دارد و پس از گذشت 1 ماه باید در روند کاهشی قرار بگیرد اما در صورتی که تورم شدید و غیر طبیعی در ناحیه جراحی باشد که به مرور زمان بهبود پیدا نکند ، می‌تواند نشانه‌ای از نکروز باشد.

• بوی نامطبوع یکی از علائم مهم نکروز
نکروز بافتی می‌تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع و ناخوشایند در ناحیه بینی شود که ناشی از مرگ سلولی است.

• تشکیل زخم یا پوسته
پوست ناحیه نکروز شده ممکن است شروع به پوسته پوسته شدن یا زخم شدن کندو شکل طبیعی خود را از دست بدهد.

• ترشح غیر طبیعی
ترشح مایعات غیر طبیعی از بینی ، به ویژه اگر همراه با بوی بد یا خون باشد ، می‌تواند نشانه این بیماری باشد.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم پس از جراحی بینی ، باید فوراً به پزشک مراجعه کرد تا اقدامات لازم برای جلوگیری از گسترش نکروز و درمان مناسب انجام شود.

آیا نکروز بینی پس از رینوپلاستی قابل پیشگیری است ؟

بله پیشگیری از نکروز بینی پس از رینوپلاستی ، نیازمند توجه به چند نکته کلیدی در مراحل قبل ، حین و بعد از جراحی است. مطمئن ترین راه برای کاهش عوارض جراحی به ویژه نکروز بینی ، انتخاب بهترین جراح بینی در بابل است  که تجربه کاری و درصد رضایت بالا داشته باشد تا با ارزیابی درست سلامت بیمار و تغییرات مورد نیاز و به کار بردن تکنیک های صحیح ، درمان را انجام دهد البته نمی توان نقش بیمار را در پیشگیری از این بیماری نادیده گرفت ، رسیدگی های فرد و توجه به اصول مراقبتی می تواند تا حد زیادی به کنترل شرایط کمک کند.

درمان نکروز بینی در بابل

درمان نکروز بینی بسته به شدت و میزان پیشرفت آن ، به دو روش غیر جراحی و جراحی تقسیم می‌شود :

  •  درمان غیر جراحی نکروز بینی 
    در مراحل اولیه نکرو ز، می‌توان از روش‌های غیر جراحی برای پیشگیری از گسترش مشکل و بهبود وضعیت بافت‌ها استفاده کرد :
    – داروهای آنتی‌بیوتیک و ضدالتهابی: برای پیشگیری یا درمان عفونت و کاهش التهاب استفاده می‌شود.
    – استفاده از اکسیژن پرفشار (Hyperbaric Oxygen Therapy): این روش باعث افزایش اکسیژن‌رسانی به بافت‌های آسیب‌دیده و بهبود روند ترمیم می‌شود.
    – پمادها و کرم‌های مخصوص: برای تسکین ناحیه آسیب‌دیده و ترمیم سطح پوست استفاده می‌شود.
    – ماساژ و مراقبت‌های پوستی: برای بهبود جریان خون و جلوگیری از گسترش نکروز، برخی ماساژها و تکنیک‌های مراقبتی پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
    – ضد انعقادها (مانند هیالورونیداز در مورد فیلرها): اگر نکروز ناشی از تزریق فیلر باشد، هیالورونیداز برای حل کردن فیلر و بهبود جریان خون استفاده می‌شود.
  • درمان جراحی نکروز بینی
    در موارد پیشرفته‌تر نکروز که بافت‌های بینی به طور گسترده دچار مرگ شده‌اند ، مداخلات جراحی ممکن است ضروری باشد :
    – برداشتن بافت‌های مرده (Debridement): جراح بافت‌های نکروزه و مرده را برمی‌دارد تا از گسترش عفونت یا التهاب جلوگیری شود و بافت‌های سالم بتوانند بهبود یابند.
    – بازسازی بینی: در موارد شدیدتر که بخش‌هایی از بینی از بین رفته‌اند ، جراحی‌های ترمیمی برای بازسازی ظاهر بینی انجام می‌شود. این عمل ممکن است شامل پیوند پوست یا استفاده از فلپ‌های بافتی از دیگر قسمت‌های بدن باشد.
    – جراحی میکروسکوپی ترمیمی: برای ترمیم عروق آسیب‌دیده و بازگرداندن جریان خون به بافت‌های بینی استفاده می‌شود.

درمان نکروز بینی در بابل ، بسته به شدت آسیب می‌تواند پیچیده باشد و باید تحت نظارت یک جراح متخصص و باتجربه انجام شود تا از گسترش مشکل جلوگیری شود و بینی بهبود یابد.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
تماس با دکتر